Masaker v Buči! Čo mi na ňom nesedí?


Keď sovietska armáda rýchlo postupovala na Berlín, snažili sa nemeckí fašistickí zločinci urýchlene zahladiť stopy po svojom vraždení v koncentračných táboroch, aby nevyšlo najavo, aké zverstvá tam páchali. Je totiž prirodzené, že každý zločinec sa snaží čo najviac utajiť svoje zločiny.

Z tohto uhla pohľadu je absolútne nelogické to, k čomu došlo v Buči. Ak by totiž Rusi strieľali civilistov, snažili by sa predsa svoje zločiny skryť a zahladiť ich presne rovnako, ako zločineckí nemeckí fašisti.

V absolútnom rozpore s týmto logickým a prirodzeným jednaním však ruská armáda ustúpila a pokojne nechala na uliciach telá zastrelených civilistov.

Cui bono? Komu to poslúži? Takto sa treba pýtať pri každom čine, ku ktorému došlo. Treba hľadať toho, kto z neho má prospech.

Mala by ruská armáda prospech z toho, že po ústupe od Kyjeva nechala na uliciach v Buči zastrelených civilistov?

Je jasné, že by z toho prospech nemala, a že by to poškodilo jej povesť. Preto, aj keby to snáď urobila, mala by záujem svoj zločin zahladiť.

Z tohto dôvodu hovoria Rusi celkom oprávnene o provokácii a umelom zinscenovaní takzvaného masakru v Buči. Ide o morbídne divadelné predstavenie, hodné banderovských neonacistov, so zámerom očierniť Rusko.

Cui bono? Komu to teda v skutočnosti prospelo? Prospelo to Ukrajine a ďalšiemu stupňovaniu protiruskej hystérie. Prospelo to k oprávnenosti prísunu ďalších a ďalších zbraní na Ukrajinu. Prospelo to k novým sankciám proti Rusku. Prospelo to k systematickému zvyšovaniu protiruského tranzu svetovej verejnosti, ktorý, vyhrotený na maximum, môže nakoniec vyústiť až nejakým k neuváženým činom.

Cui bono? Komu to prospieva? Jednoduché logické uvažovanie musí každého mysliaceho človeka priviesť k vyššie uvedeným záverom.

Žiaľ, akúkoľvek logiku valcuje štvavá propaganda, ktorá z más obyvateľstva cielene formuje nemysliacich nenávistných hysterikov, ktorých slepá nenávisť je vedome manipulatívne usmerňovaná tým „správnym“ smerom.

Komentáre