O ostreľovaní jadrovej elektrárne, o nemorálnom komediantovi a o drzosti médií


Ruská armáda ostreľovala Moskvu! Takéto tvrdenie je nezmysel! Úplne rovnaký nezmysel, ako tvrdenie, že ruská armáda ostreľovala Záporožskú jadrovú elektráreň.

Prečo? Pretože Moskva i Záporožská jadrová elektráreň sa momentálne nachádzajú na území, spravovanom Rusmi. A je úplne nelogické, aby Rusi ostreľovali mestá a objekty, ktoré majú vo vlastnej správe a na vlastnom území.

Tu už nejde vôbec o nejaký proruský postoj a prokremeľskú propagandu. Tu ide o jednoduchý, zdravý rozum! Tu ide o odsúdenie choromyseľnosti, ktorá sa prieči akejkoľvek logike! Lebo pri ozbrojenom konflikte ostreľujú znepriatelené strany vždy iba ciele na území, ovládanom nepriateľom. Je preto absurdné, aby v protiklade s touto elementárnou logikou ostreľovala ruská armáda, ruskými vojakmi obsadenú jadrovú elektráreň. A Záporožská elektráreň je Rusmi obsadená už od marca. Ak však aj napriek tejto logike niekto niekomu práve toto tvrdí, má ho pravdepodobne za úplného hlupáka.

Ako je však zjavné, logika absolútne nič neznamená, keď to tvrdí Ukrajina a Volodymyr Zelenskyj. Lebo Zelenskyj je v súčasnosti tak veľkou svetovou autoritou, že jeho vyhlásenia sú nadradené akejkoľvek logike. Môže preto tvrdiť veci akokoľvek nezmyselné a svetové médiá ich okamžite prevezmú a ďalej šíria ako pravdu.

Každá reportáž a každý článok, hovoriaci o eventualite ruského ostreľovania Záporožskej jadrovej elektrárne je totálnym výsmechom verejnosti. Podprahové posolstvo šírenia takýchto informácií je nasledovné: milý divák, poslucháč a čitateľ. Považujeme ťa za úplného hlupáka, ktorý zhltne čokoľvek. Aj tvrdenia, vymykajúce sa akejkoľvek logike. Aj veci, popierajúce zdravý rozum a hraničiace s choromyseľnosťou.

Verejnosť je takýmto drzým a arogantným prístupom médií vyslovene ponižovaná a dehonestovaná. Ide o otvorený výsmech ľuďom do tváre. Ide o arogantnú prezentáciu mediálnej moci, ktorá je dnes schopná prezentovať akúkoľvek hlúposť a očividnú nelogickú lož ako pravdu.

Keby Zelenskyj povedal, že biela je čierna a čierna je biela, médiá by to prevzali a šírili ako čistú pravdu. A čo je zarážajúce, milióny ľudí by to vzápätí ako pravdu aj skutočne prijali bez toho, že by o tom hlbšie uvažovali. Práve pre nechuť širokej verejnosti nad vecami hlbšie uvažovať, rastie v súčasnosti drzosť médií až neuveriteľným spôsobom. A ich drzosť vzrastá zvlášť vtedy, keď prezentujú informácie, prednášané momentálne najväčšou morálnou autoritou súčasnosti – Volodymyrom Zelenskym.

Vždy sa v svojich článkoch snažím prezentovať najmä veci dobré a ušľachtilé, pretože jedine to je budujúce a prinášajúce úžitok spoločnosti i jednotlivcom. Teraz je však potrebné urobiť mimoriadnu výnimku a upozorniť verejnosť na do neba volajúcu nemorálnosť, vystihujúcu charakter človeka, ktorý je v súčasnosti považovaný za morálnu autoritu spravodlivého boja za európske hodnoty a za Ukrajinu.

Ako vieme, Volodymyr Zelenskyj bol predtým komik a herec. Herci a komici môžu byť dvojakého druhu. Môžu mať noblesu a môžu sa stať doslova morálnou autoritou tak, ako napríklad Slovák Ladislav Chudík, alebo Čech Ján Werich.

Na druhej strane sú však žiaľ herci a komici, ktorí budujú svoju popularitu na nízkosti a nemorálnosti. A práve to je prípad Volodymyra Zelenskeho. Záznam o tom sa nachádza na internete. Stačí si iba zadať do google slovné spojenie „Zelensky piano“ a každý ihneď zistí, čo je v skutočnosti súčasný ukrajinský prezident zač. Keď si pozriete toto video uvedomíte si, že napríklad pán Chudík, alebo pán Werich by sa k niečomu takémuto nikdy neznížili. To je skrátka neprijateľné. Na to je treba byť zodpovedajúcim spôsobom duševne a „morálne“ stavaný.

Samozrejme, že k tejto veci došlo v minulosti. A v minulosti každý z nás urobil veľa chýb, za ktoré sa hanbí. Ak človek cíti hanbu za svoje minulé činy a už by ich nikdy neurobil, polepšil sa, a tým pádom nachádza odpustenie i pred tvárou Pánovej Spravodlivosti.

Žiaľ, u Zelenskeho tomu tak nie je, pretože v jeho prípade nemorálnosť komedianta vystriedala nemorálnosť politika, schopného všetkého. Schopného dať rozkaz k ostreľovaniu jadrovej elektrárne, nachádzajúcej sa na nepriateľskom území a pod správou Ruska, a potom z toho ešte drzo obviniť iných.

V prípade Zelenskeho bola nemorálnosť komedianta iba vystriedaná nemorálnosťou nadrogovanej politickej marionety z panoptika amerického bábkového divadla. A najmodernejšie americké zbrane v rukách človeka bez morálky priviedli Európu na pokraj jadrovej katastrofy. Možno práve o to ide Spojeným štátom americkým, ktorých je Zelensky poslušným vazalom a hlasnou trúbou. Keby totiž došlo k jadrovému nešťastiu, postihne to najmä Rusko a Európu. USA zostanú v kľude za oceánom.

A je tu ešte aj druhá možnosť. Ukrajina vojnu prehráva a banderovskí neonacisti sa rozhodli, že keď už majú vojnu prehrať, zoberú spolu so sebou celú Európu. Keď už nevyhrajú, aspoň urobia čo najväčšiu škodu. A týchto ľudí západ všemožne podporuje, vyzbrojuje, financuje a nedá na nich dopustiť!

Je nešťastím ukrajinského ľudu, že si do svojho čela zvolil takého vodcu, akého tam dnes má. Rovnako, ako je nešťastím mnohých európskych národov, vrátane slovenského i českého, že sa v ich vedení nachádzajú politické bábky, plniace pokyny inej mocnosti a idúce proti záujmom vlastného ľudu tak, ako aj Zelensky.

Vo chvíli, kedy sa Európa ocitla na prahu jadrovej katastrofy však nemožno mlčať. Mne to moje svedomie nedovolí. Nemožno mlčať, keď médiá vo svojej lživej a manipulujúcej arogancii pľujú verejnosti do tváre tým, že zatajujú skutočných vinníkov ostreľovania jadrovej elektrárne a dokonca z nich robia morálne autority. Ide o fascinujúcu a neuveriteľnú drzosť, s akou dnes, v protiklade s akoukoľvek elementárnou logikou, robia médiá z ľudí hlupákov. Takýmto spôsobom skompromitovaným médiám už nemožno veriť absolútne v ničom. Takýmito médiami je možné už len opovrhnúť a úplne ich ignorovať, pretože u ľudí čo i len trochu morálnych a čo i len trochu logicky mysliacich už stratili akúkoľvek autoritu.

A ak si niekto myslí, že tento článok vznikol prioritne na obhajobu Ruska, nie je to celkom tak. Tento článok vznikol prioritne na obhajobu princípu logiky a princípu morálky, ktoré sú v súčasnosti absolútne ignorované, a po ktorých sa dnes hrubo šľape. 

Komentáre