Amalgámové alebo biele zubné výplne?

Mnohí ľudia sa dnes stretávajú s dvomi názormi ohľadom zubných výplní. Jedni sa prikláňajú k stanovisku, že amalgám je dobrý, osvedčený, a že sa pod ním menej kazia zuby.

Druhý postoj hovorí o tom, že súčasťou zmesi amalgámu sú jedovaté látky, ako napríklad ortuť a olovo a tie do tela nepatria.

Sme teda medzi dvoma názormi a teraz aká je pravda?

Nechcem sa tu stavať do role, že prichádzam so 100% odhalením všetkých dôvodov, ale verím, že pohľad z tejto strany, ktorá je tu popísaná mnohých ľudí ešte nenapadol, a že môže byť impulzom pre vysvetlenie prečo jednému amalgám môže uškodiť a prečo u druhého sa vedľajšie účinky viditeľne neprejavujú.

Zoberme si na pomoc trochu znalostí z odboru fyziky, elektrotechniky a znalosti ľudského tela.

O tom, že telo je riadené pomocou elektrických signálov, ktoré vychádza z mozgu dnes málokto pochybuje. Existuje teda akási bioelektrina, ktorá sa nachádza v ľudskom tele. Môžeme sa teda pýtať prečo príroda do ľudského tela nezakomponovala kovové materiály? Nie je to azda preto, že v tele dochádza k toľkým chemickým reakciám, že by sa s kovom v tele mohlo niečo stať?

Teraz teda k chemickým reakciám. Urobil som pokus. Vzal som si citrón, alebo jablko a prepichol som ich dvoma klincami. Vzal som merací prístroj a nameral som medzi týmito klince elektrické napätie. Ak tu vzniká elektrické napätie, prebieha tu aj chemická reakcia, ktorá je vyvolaná kyslým prostredím.

Ďalšia vec, ktorá je veľmi dôležitá je tá, že ak dochádza v roztoku k elektrickému napätiu medzi dvoma kovmi, dochádza k takzvanej elektrolýze, ktorá prenáša čiastočky kovu od elektródy č.1 k elektróde č.2. Čím teda dochádza k uvoľneniu malých čiastočiek kovu.

Tieto poznatky sa používajú napríklad na výrobu koloidného striebra, alebo pri pokovovaní.

Prečo tu však rozpisujem tieto poznatky, ktoré zdanlivo s našou otázkou nesúvisia?

Je to preto, že v prípade, že sa nám v dutine ústnej objaví kyslé prostredie, a zároveň máme prítomné minimálne dve elektródy (amalgámy), vzniká tento proces priamo v našej ústnej dutine. Z doteraz chemicky stabilné zlúčeniny amalgámu malým elektrickým napätím začínajú uvoľňovať v malom množstve jedovaté látky, ktoré postupne oslabujú organizmus. Ďalšou vznikajúcou nebezpečnou situáciou je malé elektrické napätie na koreňoch zubov, ktoré sú prepojené s jednotlivými orgánmi pomocou energetických dráh v organizme.

Pomocou jednoduchých vedomostí z odboru chémie, elektrotechniky a biochémie dochádzame teda k vysvetleniu, prečo môže byť amalgám príčinou oslabenia, únavy, chorôb, atď.

Čím väčšia amalgámová výplň je, tým hrozí väčšie nebezpečenstvo pre ľudské telo!

Toto pochopenie, nám tiež vysvetľuje, prečo týmito problémami trpí len časť ľudí. Áno sú to tí, ktorí majú sklony k prekysleniu.

Prekyslenie, alebo ak nízke PH v ústach vyvoláva túto chemickú reakciu!

Tým sa nám tiež vysvetľuje prečo ľudia, čo nemajú v ústach kyslé prostredie, tieto problémy nemajú.

Niektorí ľudia, ktorí majú kyslé prostredie v ústach a napriek tomu nepociťujú problémy so zdravím, narušujú ešte iným spôsobom onen proces uvoľnenia škodlivých látok z amalgámu a to:

Dýchaním ústami - ak totiž nie je dostatok vlhkosti v ústnej dutine, nedochádza k vytvoreniu elektrického napätia, ktoré potrebuje vlhké prostredie. Toto sa najviac prejavuje v dobe spánku.

A tak ľudia čo majú kyslé prostredie v ústach, majú amalgámové výplne a spia so zatvorenou pusou, vytvárajú ideálne prostredie pre elektrickú a chemickú reakciu medzi amalgámovými výplňami.

Týmto spôsobom možno teda vysvetliť, ako sa do organizmu dostávajú uvoľnené miniatúrne čiastočky zmesi amalgámu a postupne oslabujú naše telo.

Až teda uvidíte, ako sa do auto batérie nalieva kyselina, aby sa na olovených článkoch objavilo elektrické napätie, spomeňte si, že niečo podobné sa môže vytvoriť aj vo vašich ústach.

Ja sám som pred niekoľkými rokmi navštívil zubného lekára a po jeho zákroku som si odniesol v zubných priestoroch veľkú amalgámovou výplň. Po tejto návšteve som pozoroval, ako pomaličky z mesiac za mesiacom moje telo začína trpieť únavou, stále viac a viac. Človek z prirodzenosti pripisuje tieto stavy svojmu veku, strave, stresu, práci a ostatným vplyvom. O škodlivosti amalgámu som čítal, ale nič z toho nebolo podložené, preto som to iba registroval a myslel som si, že najlepšie to poznám na vlastnom prežití a tak som sa amalgámu nebránil. Zvlášť, keď od mnohých zubných lekárov počujete odpoveď, že amalgám je výborný.

Počas tých troch rokov, čo som mal amalgám, som však prežil sám na sebe, že to čo jednému neškodí, druhému škodiť môže. A vysvetlenie máte zhora popísané. Ide teda o mieru prekyslenie a citlivosti organizmu! To sú spúšťače pre reakcie s kovom v ústnej dutine.

Rozhodne týmto článkom nenabádam k nejakému fanatickému preplombovaniu všetkých zubov! Vždy k týmto veciam pristupujte uvážlivo a postupne. Prečo? Pretože pri odvŕtavaní amalgámu dochádza k rozptýleniu jemných čiastočiek v celej ústnej dutine a môže dôjsť k následnému zaneseniu organizmu.

Ako teda postupovať pri návšteve zubného lekára a odvŕtaniu amalgámu?

Odborne nadštandardný úkon používa zakrytie ústnej dutiny fóliou, a je vidieť len zub. Toto zakrytie zamedzí amalgámu dostať sa do telového obehu. Toto odporúčam pri prepuknutí vážnej choroby, kedy by si organizmus už s ďalšími zaťažujúcimi látkami nedokázal poradiť a mohlo by sa mu vážne priťažiť.

Pri správnom odhalení príčiny oslabenia, ktorá spočíva v amalgámových výplniach, a následnej správnej výmene za biele plomby by malo pomaly postupne dôjsť k zlepšovaniu vitality tela.

Ak sa rozhodnete, že postupne si necháme vymeniť amalgám a nemáme na špecializovaný odborný zásah, začnime tými najväčšími plombami, alebo tými čo nás bolia. A medzi úkonmi vŕtania atď, keď ste vyzvaní k vypláchnutiu, veľa vyplachujte a snažte sa zbaviť všetkých drobných čiastočiek amalgámu, ktoré sú v ústach prilepené. Dávajte si pozor, aby ste ich čo najmenej prehltli a ešte doma si niekoľkokrát za deň vypláchnite, aby ste ústnu dutinu čo najviac vyčistili.

Odhalili sme teda dôvody problémov mnohých ľudí, ktorí sa za svoje problémy hanbia, pretože ľuďom okolo nich amalgám nevadí, alebo postupnú stratu vitality nepozorujú a zvádzajú ju na starobu. Chcem pripomenúť, že v Číne, kde sa medicína rozvinula do mnohých odborov, ktoré vznikli z pozorovania tela až k jeho energetickým dráham, sa vyhýbali dokonca aj jedeniu kovovými nástrojmi, ktoré sú tak časté u nás Európanov.

Aké sú náhrady za amalgám?

Necítim sa spôsobilý aby som v tomto dal tú najlepšiu odpoveď a tak sa podelím aspoň o to, čo sa mne a mojím známym osvedčilo. Jedná sa o bielu výplň, ktorá sa vytvrdzuje modrým svetlom. Mojej žene vydržala skoro desať rokov. Moje telo, zuby :-) ju tiež dobre prijali.

Nakoniec sa vo Vás možno vynára otázka, a čo kovové korunky?

Po mojich skúsenostiach sa prikláňam k tomu, že u ľudí ktorí majú sklon k prekysleniu, do úst kov nepatrí, teda ani korunky.

Môžem deklarovať zo skúsenosti, kedy mi bol robený mostík a dostal som najskôr provizórny zo živice, ten telo prijalo skoro za svoje. Keď bol hotový keramický mostík, ktorý je esteticky naozaj pekný, vymenili mi ho namiesto toho zo živice a ajhľa počas týždňa došlo k odtiahnutiu ďasien. Prečo?

Ak nastáva prenos elektriny medzi kovovými časťami a ak je ako základ keramickej korunky nerezový materiál, jedná sa o podobný jav vytvorenia elektrického napätia, ako u dvoch amalgámov, len s tým rozdielom, že sa z nerezu neuvoľňujú životu nebezpečné látky.

Teda u koruniek s kovovým základom, môže dochádzať k odtiahnutie a následnému krvácanie ďasien z dôvodu vytvorenia elektrického napätia v ústach, medzi amalgámom a kovovou korunkou (mostíkom), alebo korunkou a kovovou korunkou (mostíkom).

Výmenu mostíka som zatiaľ neprekonal, ale o skúsenosť sa rád v budúcnosti podelím.

Na záver by som teda chcel podporiť všetkých tých, ktorí sa k tomuto kroku doteraz nemohli odhodlať a vďaka tomuto vysvetleniu pochopili, že ich problémy môžu byť spôsobené aj kovmi v dutine ústnej.

Tých, ktorí spoznali, že sú naopak tými, na ktorých nemá amalgámová výplň, kvôli vyššie uvedenému väčší vplyv, prosím o pochopenie svojich blízkych, ktorí za bezamalgámový chrup utratia pre niekoho zdanlivo väčšiu sumu peňazí. Táto suma sa u mnohých vráti väčšou kvalitou ich života.

V dávnej rímskej ríši pili z olovených pohárov a nakoniec boli neplodní. Ortuť je vyložene jedovatým prvkom a orgány, ktoré sú ním oslabené sú pečeň a následne celé telo. Tieto spomínané prvky amalgám obsahuje. Ak teda máte problémy, ktoré v tomto článku boli uvedené, zvážte ich možné vyriešenie.

M.Š v spolupráci s
http://www.vodasvetla.cz/

Komentáre