Bez obalu o tom, čo sa deje …

   USA sa snažia vyprovokovať veľký vojnový konflikt v Európe, prostredníctvom ktorého hodlajú zabiť viacero múch jednou ranou. V prvom rade tým zlikvidujú a odstavia Európsku úniu, ako jedného zo svojich najvážnejších ekonomických konkurentov a v druhom rade tým položia Rusko, ktoré sa začína stavať na nohy. Presne v duchu úslovia: kde sa dvaja bijú, tretí víťazí.

   Dokonca už súčasnými sankciami je postihnuté v prvom rade Rusko samotné, avšak v druhom rade i štáty Európskej únie, ktoré s ním mali úzke obchodné kontakty. Americká ekonomika je sankciami poškodená len minimálne a to znamená, že už teraz je pomaly ekonomicky púšťané žilou Rusku, ako i Európskej únii, z čoho USA iba profitujú.

   Ale to samozrejme ešte nie je všetko! To ešte nestačí! Vojnovým konfliktom a s ním spojenou rekonštrukciu zničenej Európy by mohli USA znovu naštartovať svoju ekonomiku, zaťaženú 18 biliónov dolárovým dlhom.

   V týchto pár vyššie uvedených vetách sa skrýva skutočná podstata súčasného diania, pričom všetko to zdanlivo humánne, zdanlivo demokratické a zdanlivo politicky korektné, čo sa v súvislosti s ukrajinským konfliktom prezentuje navonok má iba jeden jediný účel: masírovať verejnú mienku zdaním práva a ľudí pomaly pripravovať na akceptovanie nevyhnutnosti zahájenia vojnového konfliktu.

   Je nepochopiteľné a neuveriteľné, že najvyššie európske politické špičky nevidia a neprehliadajú túto zákernú taktiku USA. Alebo čo je ešte horšie, veľmi dobre o nej vedia a vedome s ňou spolupracujú, idúc tým proti záujmom vlastných národov.

   Väčšina politickej elity štátov Európskej únie sú totiž žiaľ iba bábky v rukách USA, ktoré presadzujú predovšetkým ich záujmy, a to i za cenu popierania záujmov vlastných občanov a voličov. Ako judáši zrádzajú ľud za oných povestných tridsať strieborných, aby pod pláštikom boja za právo a demokraciu pripravovali predpolie k veľkej vojne na želanie USA.

   No a výdatnými pomocníkmi sú im v tom predovšetkým súčasné médiá, v ktorých pôsobia dva druhy ľudí. Prvými sú naivní nevedomci, ktorí sami skutočne uverili tomu, že boj za právo, demokraciu a slobodu je naozaj tým jediným, o čo ide USA a ich západoeurópskym spojencom.

   Druhú skupinu tvoria zradcovia a judáši, ktorí veľmi dobre vedia o čo v skutočnosti ide a ktorí vedome spolupracujú na na tom, aby bola verejnosť neustále masírovaná peknými rečami o ušľachtilých ideáloch, ktoré práve my na čele s USA zastávame.

   Veľká česť všetkým tým nemnohým výnimkám, ktoré v mediálnej oblasti odmietajú svoju spoluprácu na účelovom zavádzaní verejnosti a jej tendenčnom manipulovaní v súlade s americkými záujmami.

   Vojna ako prostriedok likvidácie konkurencie  a zároveň ako prostriedok k naštartovaniu vlastného ekonomického rastu. Tieto jednoduché, prosté a bezohľadné zámery USA sú skrytou podstatou celého súčasného svetového diania. A všetky pekné rečičky okolo toho sú určené iba naivným a nevedomým, pred ktorými má zostať pravá podstata vecí skrytá.

   V súvislosti s ukrajinským konfliktom sa napríklad mnoho hovorí o proruských separatistoch a o agresívnej politike Ruska. Kto však je v skutočnosti agresorom? Vari nie USA, ktoré prostredníctvom svojho prepracovaného systému zinscenovaných revolúcií stoja v súčasnosti na hraniciach Ruska? Kto je teda v skutočnosti agresorom a kto šíri agresívne svoj vplyv po krajinách celého sveta? Stojí vari Rusko na hraniciach USA, alebo USA na hraniciach Ruska?

   Určite nebudeme Rusko glorifikovať. Aj tam je totiž mnoho zlého a mnoho takého, s čím nemožno súhlasiť. Tak, ako je tomu v podstate všade inde, pretože ani v USA nie je všetko iba dobré. Veľkou otázkou však zostáva, ktorá z týchto dvoch alternatív predstavuje pre svet menšie zlo?

   Súčasnú situáciu možno pripodobniť situácii, v akej bol svet počas druhej svetovej vojny. Vtedy  stálo proti sebe hitlerovské Nemecko a stalinské Rusko. Oba systémy boli zvrhlé, avšak pre svet predstavovalo omnoho menšie zlo práve Rusko. Preto sa s ním v tých časoch USA spojili, aby spoločnými silami porazili Nemecko, predstavujúce pre svet zlo omnoho väčšie.

   Ako to vyzerá z tohto uhla pohľadu dnes? Je vari pre svet väčším zlom Rusko, ktoré má vo svete iba dve základne, alebo je ním USA, ktoré majú základní omnoho viac? Je to snáď Rusko, alebo USA, ktoré v snahe o mocenské ovládnutie sveta, ako i svetových energetických zdrojov vyvoláva jeden konflikt za druhým?

   Irak a Líbya sú toho príkladmi. Trebárs v Iraku sa hľadané chemické zbrane nikdy nenašli, pretože išlo len o vhodnú zámienku, slúžiacu k legitímnemu zahájeniu ozbrojeného konfliktu, kým v skutočnosti išlo iba o ropu. V Líbyi tomu bolo obdobne. Okrem toho sa tam USA podarilo zlikvidovať jeden z najprosperujúcejších afrických štátov v duchu zvráteného ideálu: čím horšie pre iných, tým lepšie pre nás.

   Nebudeme glorifikovať Rusko z jeho mnohými chybami a nedostatkami, ale je trestuhodne nevedomým a slepým ten, kto nevidí krvavé ruky USA, ktoré sa aktívne angažovali v nesčíselných mocenských a vojenských konfliktoch, prevratoch a zinscenovaných, takzvaných revolúciách po celom svete. A to všetko za jediným účelom. Aby presadili svoje vlastné geopolitické a ekonomické záujmy v danom regióne, či štáte. Vždy sa pri tom dbá, aby to navonok vyzeralo na prospech tamojšieho obyvateľstva, ale v skutočnosti ide všade iba o prospech USA. A to i za cenu krvi a ožobračovania celých národov. Judášske a zradcovské bábkové vlády, judášske a zradcovské médiá a rôzne medzivládne organizácie, financované USA majú v tomto procese za úlohu presvedčiť zotročované obyvateľstvo o tom, že práve takýmto spôsobom je to správne, dobré, pokrokové a demokratické.

   Jednoducho povedané, práve USA sú bezohľadným agresorom, akého svet ešte nevidel! A tento najväčší svetový zlodej vo vzťahu k Rusku hlasno kričí: Chyťte zlodeja!

   Všetky tieto fakty hovoria o jednom jedinom, a síce o tom, že v celosvetovom meradle predstavuje Rusko omnoho menšieho agresora než USA. Hovoria o tom, že Rusko dnes predsa len predstavuje omnoho menšie zlo presne tak, ako tomu bolo počas druhej svetovej vojny. Hovoria o tom, že agresívna politika USA nemá hraníc a preto sa nezastaví ani pred novým, veľkým svetovým konfliktom. Konfliktom,  ďaleko od vlastného územia, na ktorom sa bude dať opäť predovšetkým dobre zarobiť.

   A v centre tohto všetkého stojí bežný človek, spracovávaný, ohlupovaný a manipulovaný takzvanou verejnou mienkou, vytváranou médiami, ako i zradcovskými politikmi. Ale nerobme si ilúzie ani o tomto bežnom a obyčajnom človeku, ktorý je až na malé výnimky naplno ponorený do prázdnoty konzumného spôsobu života. Tento spôsob života prijal bezvýhradne za svoj a snaží sa v ňom čo najefektívnejšie realizovať. V jeho rámci sa snaží uplatniť svoj osobný egoizmus presne rovnako, ako snažia USA uplatňovať svoj veľký a nenásytný egoizmus v rámci celej našej planéty.  V tomto sú mnohí ľudia vzácne zajedno. V tomto ohľade sú si podobní, pretože uznávajú rovnaké „hodnoty“. Iba možnosti má každý z nich rozdielne. Niekto väčšie a niekto menšie. A práve pre túto obrovskú, vnútornú a vonkajšiu podporu slávi zvrátený systém presadzovaný USA také veľké celosvetové úspechy.

   Ak sa však ľudia neprebudia a nepostavia na odpor formou občianskych protestov, či inou vhodnou formou, potom budú vtiahnutí do veľkej vojny. A v nej budú za zdanlivo ušľachtilé ideály slobody, demokracie a medzinárodného práva v skutočnosti bojovať za bezohľadné a vypočítavé americké záujmy.

   Presne tak je tomu dnes na Ukrajine, kde americkým záujmom zapredaná vláda „legálnym“ spôsobom mobilizuje obyvateľstvo do vojny, likvidujúc tým svoju vlastnú ekonomiku namiesto toho, aby sa skôr, než vôbec nejaký ozbrojený konflikt začal, hľadalo riešenie za rokovacím stolom. USA však nepotrebujú dohodu a zmier, ale naopak konflikt a prostredníctvom neho zámienku k vojne.

   Už dnes zomierajú desiatky ukrajinských vojakov v mene mocenských a svetovládnych amerických zámerov. A ak sa konzumné a egoistické národy Európskej únie včas neprebudia a nespamätajú, budú čoskoro za ich záujmy zomierať aj oni.

http://kusvetlu.blog.cz/  v spolupráci s M.Š.

Komentáre