Cesta k Pravde

   Jestvuje množstvo názorov, náboženstiev, duchovných prúdov a filozofických smerov, ktoré vykazujú väčšie, alebo menšie percento pravdy.

   Vezmime si ako príklad trebárs nejaký duchovný smer, ktorého náuka obsahuje 95 percent pravdy a 5 percent nepravdy. Uvedené, hoci aj malé percento nepravdy však nevyhnutne znehodnocuje celú náuku a preto duchovne hľadajúci, ktorí kráčajú touto cestou nedospejú nikdy k čistej, ničím neskalenej Pravde, po ktorej ich duch bytostne túži.

   Môžeme si to tiež pripodobniť k nádobe s krištáľovou vodou, do ktorej niekto kvapol iba nepatrnú, malilinkú kvapôčku jedu! Ak sa smädný z tejto vody napije, všetkým nám je jasné, že to na neho nemôže mať blahodarný účinok. Ak snáď i hneď nezomrie, iste mu bude veľmi zle. Oná kvapka jedu, čiže v našom prípade určitá miera nepravdy v duchovnej náuke mu môže spôsobiť väčšie, alebo menšie duchovné problémy, či dokonca až duchovnú smrť. A práve z tohto vážneho dôvodu Kristus kedysi povedal, že iba Pravda samotná nás môže vyslobodiť.

   Jednoducho povedané, každý zo súčasných duchovných smerov a každé zo súčasných náboženstiev má v sebe istú mieru falošného a nesprávneho. Istú mieru ľudských nánosov a názorov, ktoré zabraňujú priamej ceste k Svetlu.

   Človeka a celé ľudstvo však môže zachrániť a ukázať mu správny smer, ktorým má životom kráčať iba Pravda. Pravda úplná, čistá a ničím neskalená.

   Ľudského ducha môže občerstviť iba čistá, priezračná a krištáľová voda bez akýchkoľvek prímesí, ktorou je Pravda samotná. V nej je sila, uzdravenie, oslobodenie, šťastie i spása. To je i dôvod, prečo musel kedysi prísť na zem Ježiš, pretože bez čistej Pravdy, ktorú vtedy prinášal, by ľudia museli duchovne zahynúť.

   Avšak Ježiš v dobe pred 2000 rokmi videl a vnímal značnú vnútornú nezrelosť ľudstva. To vtedy ešte nebolo schopné prijať Pravdu plným spôsobom. Preto im dal iba to najnutnejšie, čo mohli pochopiť a čo ich malo posunúť v ich ďalšom duchovnom napredovaní.

   Avšak sprostredkovanie onej čistej a neskalenej, úplnej Pravdy v celej jej všeobsiahlosti, pre ktorú ešte vtedy vnútorne nedorástli im zasľúbil nasledovnými slovami: Ešte mnoho by som vám mal povedať, ale teraz by ste to nepochopili. Keď však príde on, Duch Pravdy, uvedie vás do plnej Pravdy.

   Aby teda bola ľuďom ukázaná jediná, pravá cesta k Svetlu musela im byť darovaná čistá Pravda, zbavená všetkých poloprávd.

   A táto Pravda na zemi skutočne jestvuje! Vskutku bola ľuďom darovaná, pretože Svetlo plní svoje záväzky. A ten, kto sa bude smieť napiť z tejto čírej a živej vody, tomu sa otvoria oči a začne ostro vnímať všetko to nesprávne a zavádzajúce, čo obsahujú náboženstvá, duchovné smery i ľudské názory a postoje.

   Nenechajme sa preto zväzovať tým, čo nás otravuje a zaťažuje! Hľadajme pravú cestu! Cestu k Pravde! K Pravde čistej a neskalenej. K Pravde osviežujúcej a oživujúcej.

   Kiež by ju našli všetci ľudia a mohli z nej čerpať, pretože to, čo je zakalené rôznymi polopravdami a omylmi nemôže dať nikdy pravé posilnenie ich duchu, ktorý hynie od smädu.
http://kusvetlu.blog.cz/  v spolupráci s M.Š.

Komentáre