Je koniec vlažnosti, lenivosti a duchovného lajdáctva!


Sily vesmíru, dané do pohybu zvýšeným tlakom Božieho Svetla, začínajú vynucovať a vyžadovať zvýšený duchovný pohyb aj na zemi. Nič už nebude také, aké bolo predtým. Už teraz je viditeľné, a viditeľné bude stále viac a viac, ako sa všetko, čo nie je v súlade s Vôľou Stvoriteľa kolíše a rúca.

Niet nijakej ľudskej moci, ktorá by to zastavila, a ktorá by tomu zabránila. Majme oči otvorené a vo všetkom, čo sa okolo nás deje, budeme môcť vytušiť a poznať zásah ruky Božej. Zásah ruky Pána, ktorá núti k nastúpeniu novej cesty Svetla všetko, čo v sebe ešte nesie zdravý základ. Zároveň však rúca a drví na prach všetko, čo je už od základu zlé, nesprávne a falošné.

Čo sa je schopné ohnúť do smeru, vytýčeného mocným prúdením Božieho Ducha, to bude ohnuté. A čo sa ohnúť a prispôsobiť už nedokáže, bude zlomené, pretože vo vesmíre a vo stvorení sa na príkaz Pána dali do pohybu ohromné sily, voči ktorým sú ľudia úplne bezmocní.

Nastáva nová doba a ďalšie zotrvávanie človeka vo stvorení bude podmienené jeho ochotou k duchovnému vzostupu a k nadobudnutiu plného duchovného sebauvedomenia. Čas nevedomého bytia definitívne skončil. Definitívne skončilo duchovne bezprízorné potulovanie. Človek už nebude môcť ďalej jestvovať bez duchovného poznania a jeho rozvíjania. Toto sa v dnešnej dobe stáva základnou požiadavkou Stvoriteľa, a preto len takíto ľudia môžu počítať s Jeho milosťou. A bez milosti Pána predsa nemôže prežiť nijaký človek.

Aby ľudia mohli naplniť túto požiadavku Stvoriteľa, bolo zo Svetla učinené všetko, čo je potrebné. K tomu určeným Vyslancom Božím bola na zem v pravý čas prinesená Pravda v podobe Posolstva Grálu. V ňom je obsiahnuté duchovné poznanie, potrebné na to, aby mohol každý otvorený človek prejsť nadchádzajúcim očistným dianím ako duchovne vedomý. Aby jasne vedel, aký má byť, akým sa má stať, o čo má usilovať a kam má smerovať, aby svojim správnym duchovným snažením našiel milosť pred zrakom Pána a mohol ďalej pokračovať vo svojom bytí. Či už na zemi, alebo mimo zeme, v iných úrovniach bytia.

Zo Svetla bolo urobené naozaj všetko, aby každý človek, ktorý naozaj chce, našiel oporu v Pravde a prostredníctvom jej znalosti sa stal schopný uhájiť svoje bytie. Aby sa prostredníctvom nej stal duchovne vedomý a duchovne vedome kráčajúci k Svetlu a k Stvoriteľovi.

Kto v dnešnej vážnej dobe hovorí, že existujú tajomstvá medzi nebom a zemou, ktoré žiadny človek nikdy nepozná, kto hovorí, že nikdy nebudeme isto vedieť, čo je po smrti, každý takýto človek tým iba vydáva svedectvo o svojej vlastnej lenivosti a duchovnej ľahostajnosti. Nie je to totiž vôbec pravda, pretože každý, kto naozaj vážne hľadá a úprimne sa snaží nájsť odpovede na všetky základné otázky ľudského bytia, každý takýto vážne a úprimne hľadajúci človek musí naraziť na Posolstvo Grálu a v ňom na všetky zásadné odpovede, ktoré ho trápia.

V ňom nájde odpoveď na to, čo bude s nami po smrti. V ňom nájde odpoveď na to, prečo ľudí stíha v živote utrpenie a aký má zmysel. V ňom nájde odpoveď na to, kým v skutočnosti ako ľudia sme, odkiaľ prichádzame a kam máme smerovať. V ňom nájde odpoveď na to, aký je skutočný a jediný zmysel nášho života. V ňom nájdeme pravé poznanie o Stvoriteľovi i o živote Ježiša Krista, zbavené všetkých ľudských omylov a pokrivení.

Stvoriteľ nemá nijakých tajomstiev! Nemá nič, čo by pred svojimi tvormi skrýval a zahaľoval! Všetko má byť každému jasné a zrozumiteľné. Stvoriteľ nechce nevedomosť. Chce vedomých a plne znalých spolupracovníkov na rozvíjaní svojho stvorenia.

A preto v Posolstve Grálu nájdeme všetko potrebné na to, aby sme sa takými mohli stať. Aby sme sa mohli stať plne duchovne vedomými tak, ako je to už v dnešnej dobe od nás všetkých Pánom vyžadované. Aby sme úplne vedome a radostne vykročili jeho cestou. Cestou poznania a naplňovania Vôle Stvoriteľa, vedúcou k šťastiu, harmónii, mieru a radosti.

Lebo cesty ľudí na zemi vedú iba k nešťastiu, disharmónii, vraždeniu, neradosti a nesmerujú k ničomu lepšiemu, ale stále iba k horšiemu a horšiemu. Tomu je však už teraz koniec, pretože do diania na zemi zasahuje ruka Božia a začína ho navigovať smerom k Svetlu.

Preto začína byť od všetkých ľudí vyžadované Svetlo poznania duchovných zákonitostí bytia, aby sa mohli do nich vedome včleniť a vedome kráčať v súlade s mocným prúdením Svätého Ducha Božieho, ktorý dá silu a vysoko povznesie všetkých, úprimne sa snažiacich o duchovné sebauvedomenie. Avšak žiaľ, zároveň definitívne zlomí všetkých, ktorí duchovný rozmer bytia absolútne ignorujú a pravé duchovné poznanie je im ľahostajné.

Znalosť všetkých týchto skutočností, znalosť toho, čo sa bude v blízkej dobe diať dáva šancu každému, aby sa spamätal a zahájením vážnej osobnej snahy o poznanie a naplňovanie Pánovej Vôle si uhájil právo na svoje ďalšie bytie a ďalšie jestvovanie vo stvorení. Toto je dnes to najdôležitejšie! Ak si však niekto myslí že nie, že je to všetko len hlúposť, a že dôležitejšie je niečo úplne iné, veľmi skoro pozná, ako hrozne sa mýlil.

Komentáre